Café De Troubadour dat elke maandagavond de Murphy’s Quiz Night organiseert, organiseert eenmaal per jaar een fietsspeurtocht. Twee mensen zijn een halfjaar bezig om rondom Tilburg een zo leuk mogelijke fietstocht uit te zetten. Ze weten zich in deze geholpen door de genummerde fietstroutes.

Blog Image

Al enige tijd kent Nederland een fietsroutenetwerk. De fietsroutes worden niet meer aangegeven met ‘De Kempenroute’ of zo, maar worden aangegeven met nummers. Elk nummer staat voor een aparte route. Je kunt onderweg van de ene route switchen naar de andere route. Er zijn fietskaarten, waar al deze routes op staan, zodat je thuis je eigen route kunt samenstellen. Onze tocht, een ronde via Loon op Zand en De Moer kende verschillende fietsroutenummers: 90, 92, 94, 93, 38, 57, 39, 62, 10.

Naast de aanwijzingen om de route goed te rijden, waren er ook vragen die beantwoord moesten worden. De antwoorden waren te herleiden uit situaties langs de weg. Natuurlijk waren er na afloop discussies over de juiste vraagstelling, dan wel het fout rekenen van goed gedachte antwoorden. Heeft een paard een hoofd of een kop? Als gevraagd wordt hoeveel paardenkoppen je ergens telt, en je noteert 3, dan wordt dat fout gerekend, omdat een paard een hoofd heeft, volgens de organisatie.

Er waren verschillende tussenstops: ’t Financiën in Loon op Zand, ’t Maoske in De Moer, ’t Wandelbos in Tilburg. Koffie, lunch, bier. Terug in De Troubadour was er eten. Klaargemaakt door ieder voor ieder. Vooraf hadden de meesten een culinair hoogstandje ingebracht: o.a. koude schotel, quiche, goulash, kleine wraps, visbrood, Mexicaanse lunchschotel en een soort bitterkoekjespudding. Voor elk wat wils.

Het was een goed georganiseerde dag, iedereen had goede zin, en na afloop waren de foto’s er nog….

Blog Image