Je volgt de bordjes Antwerpen – Gent – Brussel als je naar Frankrijk gaat. Je kent het begrip ‘de Gentse feesten’ hoewel je er nooit geweest bent. Gent, je hoort er positieve verhalen over, maar verder….? Daar is verandering in gekomen. We hebben met een stel mensen Gent onveilig gemaakt. De reis ging per trein. Vanuit Tilburg overstappen in Roosendaal en Antwerpen.
Als je het St.Pietersstation in Gent uitstapt, is er meteen de eerste eyecatcher:

Blog Image

Zo zullen er vele eyecatchers volgen: de trapgeveldaken; de Leie, de Schelde en de Lieve die een positieve rol in het aanzien van Gent spelen; de vele kerken (o.a. de St. Niklaaskerk, de Belfortkerk, de St. Baafskathedraal en de St. Jacobskerk) die Gent telt, alle prominent aanwezig, op korte afstand van elkaar, terwijl ze elkaar toch niet in de weg staan. Gent is ruim van opzet. Anders dan Brugge met zijn Middeleeuwse straatjes, voor zover ik begrepen heb….Maar ja, Gent en Brugge zijn dan ook niet op één dag gebouwd, zoals een bekend Belgisch zegswijs luidt.

Enkele impressies:

De kinderen laten zich niet onbetuigd in Gent, en dat doen ze nog leuk ook…:

Blog Image

Wordt vervolgd…