Zoon O heeft met zijn gezin een huisje gehuurd in Malmédy, aan de rand van de Ardennen. Hij vroeg of wij het leuk vonden om een weekendje over te komen. Schoondochter M had al wat dingen uitgeprint van wat haar leuk leek om te ondernemen.

1. Coo
Ze hadden via de Bingo Sponsorloterij vier vrijkaartjes gewonnen voor Plopsaland. Dus Coo stond als eerste op het programma. De watervallen zijn natuurlijk Belgisch’ trots. Plopsaland en de watervallen zijn min of meer met elkaar verweven. Het hele terrein is vrij toegankelijk, maar wil je je kleinkind (of zelf, maar vermaak voor ouderen is er nauwelijks) van een attractie laten genieten, dan kost je dat een aantal punten. Die punten kun je aan de kassa kopen. Je kunt ook een all-in ticket kopen. Je krijgt dan een polsbandje, met recht op toegang tot alle attracties. Zelfs de WC is dan gratis. Die kost anders 50 cent. In de verte hebben we kabouter Plop zien lopen. Samson en Gert hebben we gelukkig niet gezien. Heel dat Plopsagebeuren viel erg tegen, maar voor de kleine was het dolle pret. En daar ging het eigenlijk om…..

2. Aywaille
Heel wat leuker was Le Monde Savage in Aywaille. Een autosafari en een wandelsafari. Leuk opgezet. Maar de dieren die je zag tijdens de wandelsafari, nou ja, safari is een groot woord, die hadden soms toch wel claustrofobische reacties. Echt zielig waren de ijsberen: die moesten het doen met een witbeschilderde cementen vloer, om de illusie van ijs in stand te houden. Klimaatverandering ten top…..De kleine maalde daar niet om, die kwam ogen te kort.
3. Rémouchamps
Interessant waren de grotten van Rémouchamps. Heen 1200 meter lopen, terug met een bootje. Natuurlijk, in elke grot kom je stalagmieten en stalagtieten tegen. In de ene grot is het zus afgesleten, in de andere zo. In de ene grot is dit overgebleven, in de andere grot dat. Het blijft boeien. Dit keer geen vermaak voor de kleine. Hoewel de tocht met het bootje weer wel in de smaak viel….
Een intensief en gezellig weekend. De ouders waren blij af en toe even niet op de kleine te hoeven letten, want ze is iemand die je constant moet volgen, in de gaten moet houden.

Toen werd het toch tijd voor de terugweg. Oké, er wordt aan de weg gewerkt bij Eindhoven, maar dat je er een uur (!) over moet doen om van de ene kant naar de andere kant te komen, zomaar op een zondagavond, dat is wel het summum….(ben benieuwd hoe dat tijdens de spits door de week is.)