Bijna is het zover…..

1. De Hepatitis A inenting en de update van de DTP-prik zijn gezet.
2. We hebben de boardingpassen. Geen bagage in het ruim. Daar hebben we geen goede ervaringen mee.
3. Het hondje is naar zijn logeeradres.
4. Voor de post wordt gezorgd. De brievenbus is niet zo groot dat er ruimte is voor post van ruim twee weken.
5. Van onze tripjes naar Engeland hadden we nog ponden over. Die heb ik laten omwisselen in Zuid-Afrikaanse rands. Daar heb ik tweemaal transactiekosten voor moeten betalen. Dieven zijn het.
6. De taxi-service naar Schiphol komt ons morgenochtend ophalen. Ruim op tijd. Ik heb nog even bekeken of het niet voordeliger zou zijn om zelf te rijden, en de auto bij Schiphol te parkeren. Het smart-parkeren was duidelijk goedkoper, maar niet boekbaar, al vol dus. Het lang parkeren, mits van te voren gereserveerd, zou, inclusief de benzine die je verrijdt, net iets duurder zijn. De taxi-service is dan wel zo makkelijk. Je betaalt meteen voor de terugreis, dus da’s ook geregeld.
7. Nu maar hopen dat we zonder kleerscheuren door de poortjes komen. Al die burocratische veiligheidsmaatregelen vind ik het ergste. Dat je geen zelf meegebrachte dranken mag meenemen, oké. Als je echter door de poortjes heen bent, kun je weer drank kopen, maar laat de uitbater dan een zodanige prijs hanteren dat-ie gelijk is aan die van een Aldi of Lidl…..maar nee hoor, de prijs is meer dan het dubbele. Diefstal.

We zullen een leuke tijd tegemoet gaan. Jullie zullen zeker impressies te lezen en te zien krijgen, te zijner tijd.

PS – Voor degenen die later hebben ingeschakeld: de reis gaat naar Zuid-Afrika. Standplaats is Johannesburg, omdat zoon R daar woont. We zullen in ieder geval het Pilanesberg National Park bezoeken. Die schijnt leuker en bezienswaardiger te zijn dan het Krügerpark. Bovendien is die dichterbij.