Terwijl in de rest van Zuid-Afrika homo`s en lesbiennes nog niet echt geaccepteerd worden (hoewel ze sinds 2007 wel met elkaar mogen trouwen), staat men in Johannesburg niet negatief tegenover mensen die een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Voor de 20ste maal is er een gay-parade georganiseerd. Waar de gay-parade in Amsterdam verworden is tot een cult-evenement, is die in Johannesburg vooral gebaseerd op gezelligheid en verbroedering, en lekker jezelf kunnen zijn.

Het thema dit jaar was `Pride`, trots zijn op wie je bent. Na afloop van de parade trok iedereen naar een groot veld. Er zouden meer dan 10.000 mensen op het festijn afgekomen zijn. Muziek, natje, droogje, lekker weer, iedereen in een opperbeste stemming, sommigen paraderend met hun outfit. Een heerlijke middag…..