De Verenigde Staten van Amerika staat niet op mijn lijstje van landen die ik persé moet bezoeken. Sterker nog, ik bezoek het liever niet. Eén van de redenen is dat je je hele doopceel in moet vullen voordat je überhaupt het land binnen bent. Een andere reden is de mentaliteit van de Amerikaan. De hele wereld kan ervan mee genieten….wel zeggen hoe het bij anderen moet, maar de hand in eigen boezem steken, ho maar.

Een uitvloeisel van hun mentaliteit is de vergaande claimcultuur. Dacht je dat je alles met betrekking tot claims in verband met roken wel gehad had, kom ik dit berichtje in het Brabants Dagblad tegen:

Ik vind het al absurd om een schadeclaim in te dienen bij een sigarettenfabrikant als er door jouw rookgedrag iets met je gezondheid gebeurt (bovendien, de betreffende gezondheidsklachten komen nooit door het roken alleen), maar als je gaat claimen nadat je je doel bereikt hebt (ouder lijken)….. dan ben je wel erg ver van het padje.

Of dan heb je gewoon een Amerikaanse mentaliteit…..