Het VARA programma Kassa is een actie gestart om Horeca-gelegenheden ertoe te bewegen gratis kraanwater te serveren, in plaats van water uit flesjes. Natuurlijk zijn flesjes water veel duurder dan gewoon water uit de kraan, maar dat is niet de reden voor het starten van de aktie. Heel de logistiek rondom de flesjes water (fabricage van de flesjes, het bottelen van het water, de distributie, enzovoorts) zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot vele malen hoger is, dan wat er gemoeid is met kraanwater. En ja, met die klimaattop in Kopenhagen……restaurants kunnen nu concreet een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van de hoeveelheid CO2 die uitgestoten wordt.

Voor onze familie maakt die actie niet zoveel uit. Wij zullen niet zo snel in een horeca-gelegenheid om een glaasje water vragen: we hoeven onze tanden niet te poetsen…