Het hotel was gemoedelijk, prettig, aardig personeel, prima ontbijt, enzovoorts. Niets te klagen dus. Maar toch….kan iemand mij uitleggen waarom je in de meeste hotels, en dan vooral in het buitenland, van die dunne dingen krijgt die voor kussens door moeten gaan? Dubbelvouwen helpt niet, je zakt nog steeds met je hoofd tot op de matras.

Ik heb begrepen dat massa’s Nederlanders de grens oversteken om hier in Oberhausen het koopcentrum aan te doen, en om uit te gaan. Het koopcentrum zelf, CentrO zoals het eigenlijk heet, kun je onderverdelen in kledingzaken, geurtjeszaken en snacktenten. Af en toe kom je iets anders tegen. Saturn bijvoorbeeld. Rondom het CentrO heb je meer het restaurantwezen. Er is een bioscoop, en een zaal voor entertainment. Laat ik het zo zeggen: ik zou er niet speciaal voor op uit trekken. Sterker nog, we hebben het gezien, en dat is meer dan genoeg.
Lichtpuntje in de duisternis was de Ierse Pub. Gezellige sfeer; leuke indeling van het pand, goede muziek en lekkere drankjes:

Er was een modelbouw/miniatuurbouw van treinen, maquettes, autootjes, landschappen. Kunstig gedaan, maar niet echt speels.

Je hebt Sea-life. Veel soorten vissen, en ander onder-water-gedierte (zeepaardjes, inktvissen). Hier en daar liep je onder de vissen/haaien/schilpadden door. Vissen, met gezichtsuitdrukkingen, een mens gelijk….Leuk om te zien.

Een oude zinkfabriek is omgevormd tot een Industriemuseum. Altijd interessant om die oude machines te zien.

In de Gasometer, een voormalige gasfabriek, was een expositie ingericht over het sterrenstelsel, en over de geschiedenis van het ontdekken van de verschillende hemellichamen. De raketten naar de maan. Qua opzet was het heel mooi gedaan.
Kortom, wij kwamen onze dagen wel door. We hebben ons prima vermaakt….