Ik heb het even moeten laten bezinken. Jan des Bouvrie. Niet zozeer dat hij opgepakt was voor fraude in één of andere BTW-zaak, maar meer de uitlatingen die hij deed in de persconferentie die hij gaf toen hij na twee dagen cel en één nachtje slapen in de cel weer op vrije voeten was. Hij mocht zijn zegje ook nog doen bij RTL-Boulevard….

Hij heeft het over ‘de meest vreselijke film’. Dat hij een glas water kreeg, hem aangereikt door een luikje in de deur. En dan het avondeten…..rijst….’ik haat rijst’…en maar een heel klein pispotje. Een bewaker: ‘Meneer, denk maar niet dat u een voorkeursbehandeling krijgt.’
Ja, hij zag er slecht uit, na die nachtmerrieachtige ervaring….

Francisco van Jole twitterde: ‘Des Bouvrie vond 2 dagen cel vreselijk. Sneu voor hem, maar goed tegengeluid voor de beweringen dat gevangenis een hotel is’

Ik kan er niets aan doen, maar zo’n Jan des Bouvrie gun je toch een Fanta. Het merendeel van de mensen die uit de gevangenis komen, zal het niet leuk vinden. Maar om daar nou een persconferentie over te beleggen……

Het is gewoon een verwend jongetje, die Jan des Bouvrie.