In de reisbijlage van de Volkskrant van gisteren, 9 oktober, staat een artikel over 24 uur in de Kampina, een natuurgebied in de buurt van Oisterwijk.

Afgelopen weekend hebben een paar familieleden van partners kant een wandelroute uitgestippeld, ook in de buurt van Oisterwijk. Startpunt: het bezoekerscentrum Natuurmonumenten. Een familiebijeenkomst in de vorm van een wandeling. Bijna iedereen was er.

Onderweg kom je natuurlijk van alles tegen, althans, als je er oog voor hebt. Je kunt natuurlijk je kuiten smeren, en er flink de pas in zetten, maar dan ontgaat je veel. Maar zo erg als een echtpaar dat met de knieën op de grond zat en met een loep keek naar iets vaags dat uit het zand naar boven kwam, hebben wij het niet gedaan. We hebben wel veel verschillende paddestoelen gezien. De meesten vonden dit ook een paddestoel.

Ik had zo mijn twijfels, maar inmiddels heb ik begrepen dat het tot de zwamachtige paddestoelen behoort. De specifieke naam heb ik nog niet kunnen achterhalen.

Na een leuk rondje waren we weer terug bij het bezoekerscentrum. De organisatoren hadden als afsluiting gezorgd voor een zeer gevarieerde picknick. Een heerlijke ongedwongen sfeer, een familiebijeenkomst op deze manier.

Ieder laat het zich op zijn/haar eigen wijze smaken….