We waren ingegaan op een aanbieding van Actie van de Dag: 3 nachten in Boshotel Vlodrop, met ontbijt. Lekker in de natuur :

Het hotel ligt in het stiltegebied ‘De Meinweg’. Vlodrop ligt op een paar kilometer afstand. Een aardig dorpje waarvan de telecomproviders niet helemaal weten of je nu in Duitsland bent of niet. We stapten een winkel binnen, en ik kreeg prompt een SMSje van T-Mobile: Welkom in Duitsland, uw tarieven zijn…(enz). Het moet gezegd: een parkeerterrein in de buurt telde vier auto’s met Nederlands kenteken, inclusief de onze, verder alleen auto’s met Duits kenteken.

Het VVV van Vlodrop is ingebed in de Landwinkel:

Er worden voornamelijk streekproducten verkocht, en versproducten van de boerderij. Er lopen allerlei dieren rond:

Van de Duitse Ruhr had ik natuurlijk wel gehoord. Nooit stilgestaan bij het feit dat er een riviertje de Roer zou bestaan. Maar ja, hoe zou Roermond dan aan haar naam komen…

De dag dat we gepland hadden om naar Roermond te gaan, heeft het de hele dag geregend en gemiezerd. We hadden geen programma, dwz we hebben van te voren niet gegoogled wat voor leuks Roermond te bieden heeft. Wel is Roermond uitgeroepen tot stad met de beste binnenstad 2009-2011. We lieten ons aan de hand van de toeristenbordjes verrassen.

En dat gebeurde: het leek mij wel leuk om naar de Designer Outlet te gaan. Een soort museum met allerlei designachtige apparaten en producten, zo dacht ik. Maar nee, het bleek een winkelcentrum te zijn met verkooppunten voor Gucci, Armani, Clarks, Hugo Boss, en meer topmerken. De yuppen onder ons kunnen er hun hart ophalen.

Onderweg kom je een waarschuwing tegen kauwgom tegen:

Herkenbosch kende de jaarlijkse St. Jansmarkt. Eigenlijk niet meer dan een braderie. De plaatselijke harmonie Ons Genoegen liet een staaltje van hun kunnen horen:

Er werd goed gespeeld. het repertoire was alleen wat zwaar, droevig, gevoelig. Het paste niet echt in de sfeer die de rest van de markt uitstraalde, maar misschien is dat juist wel goed…
Ze konden zich verzekeren van dit publiek:

Het waren heerlijke dagen. Morgen zal ik iets vertellen over een koetstocht.
‘Meer zeg ik niet.’