Deze week staat de babbelbox, vast onderdeel in het programma Man bijt Hond, in het St.Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Tussen 11.00 en 15.00 uur krijgen voorbijgangers de gelegenheid te reageren op een vraag die zijdelings met het nieuws te maken heeft:

Wij moesten toch in het ziekenhuis zijn om bloed te laten prikken, dus zorgden we dat we ruim op tijd waren. Want dit wilden we toch wel meemaken.

Zo kon het gebeuren, dat het bloedprikken sneller gebeurd was dan gepland, en dat de mensen van de babbelbox net aankwamen:

Spullen moesten nog klaargezet worden. Ik mocht meehelpen. Puntjes moesten op de i gezet worden.

Het thema van deze dag was: ‘Welk dansavondje staat u nog bij?’

Nou, daar wilde partner wel op reageren. Ons allereerste afspraakje sloten we af bij café De Plaats. Daar werd later op de avond altijd geswingd. Zo ook toen. Ik hield/houd niet van stijldansen, maar dat swing-rocken, ja, dat deed ik regelmatig. Vooral bij wat snellere muziek. Niet die zogenaamde disco-muziek. Die avond liet ik me ook gaan. Een soort paringsdans voor partner. Dat bleef bij.

Een mooie gelegenheid om die herinnering bij de babbelbox op te halen. Partner kreeg de microfoon, ik mocht op de achtergrond swingende bewegingen maken. Er zijn drie opnames gemaakt.

Ons aandeel bleek als slotstuk van de babbelbox in de reguliere uitzending te zitten. We moeten toegeven, het was niet eens zo beroerd.

Update: zie hier de live beelden. Lest best…..