Regelmatig krijgen we de nieuwsbrief van Natuurmonumenten in de mailbox. Die kijken we even door, nemen de inhoud voor kennisgeving aan. In de laatste nieuwsbrief stond een aankondiging voor een soort puzzeltocht naar Brammetje het Lammetje. Speciaal voor kinderen van 4 – 6 jaar. Die kon je doen in Rheden, aan de Veluwezoom, vanuit Tilburg gezien iets voorbij Arnhem. Dat leek ons wel iets. Een leuke invulling van de dag, voor wanneer de kleine aan ons ons toevertrouwd wordt.

Vandaag trokken we erop uit.

De puzzeltocht was eigenlijk een wandelroute vanuit het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de Schaapskooi Heuven. Op het vel papier dat je mee kreeg, stonden verschillende opdrachten voor het kind. Onderweg kwam je namelijk paaltjes tegen, waarop de afbeelding van een lammetje gespijkerd was. Die afbeelding correspondeerde met een opdracht.


Zo kwamen we een hindernisbaan tegen. Alle onderdelen in elkaar gezet van de stammen, die je krijgt van de soms noodzakelijke boomkap. Aan de kleine de opdracht het hindernisparcours van begin tot eind af te leggen.

Uiteindelijk kwamen we dan bij de Schaapskooi. Naast de kudde schapen die in het weiland aan het relaxen is, bewogen de moeders zich met hun lammetjes afgezonderd rond. Er waren 110 Brammetjes geboren. Altijd leuk om te zien.


De route was niet overal rolstoel-proof. Partner moest af en toe even uit de stoel, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben genoten van de hele entourage.