Bergen op Zoom organiseert eenmaal per jaar een driedaags evenementengebeuren onder de naam ‘Krabbenfoor’. Het centrum staat dan geheel in dat teken. Dit jaar 26, 27 en 28 juli. Vrienden van ons maken die happening elk jaar mee. Dat wilden wij ook wel eens meemaken, zo’n Krabbenfoor.

Het heeft een hoog braderie-gehalte. Winkels die buiten kraampjes gezet hebben, demonstratieverkoop, ballonnenverkoop, entertainment, wijnproeverij, een kunstmarkt, her en der podia met live muziek. Maar vooral veel kraampjes.

Ik ben iemand die de sfeer van het totaal opsnuift. Niet een analyse maakt van elke kraam die je tegenkomt. Partner is meer van de analyse.

Enkele foto’s:

Iemand van de regionale omroep maakte op verschillende locaties sfeerimpressies:

Aan het eind van de dag aten we op een pleintje dat omgeven werd door glaswanden waarop noten aangebracht waren. Daaronder in de rondte de bijbehorende tekst. Die tekst in zijn geheel vormt het volkslied van Bergen op Zoom. Gister waren slechts flarden zichtbaar:

We hebben een heel gezellige dag gehad.