Jaren geleden lieten we ons met de safaribus langs een parcours rijden in de Beekse Bergen. Iets dat op een safari moest lijken. Oké, je zag leeuwen, giraffen en buffels, maar het was wat behelpen.

Gisteren hebben we het safaripark weer bezocht.
Ze hebben niet stil gezeten, daar bij de Beekse Bergen. De dieren kunnen op verschillende manieren benaderd worden: wandelend, met de boot, met de bus of eigen auto. Bij alle drie de mogelijkheden zie je de dieren op een net iets andere manier.
Er zijn een aantal conglomeraties waar je even kunt zitten, een hapje of drankje kunt nuttigen (het maakt niet uit of dat je eigen meegebrachte eten is of het daar gekochte) en waar speelterreinen zijn voor de kleinere kinderen. In de prik voor de kleine.


Giraffen produceren ontzettend veel speeksel per dag. Als ze eten kapselen ze de harde stukken in met hun speeksel om het gewillig te maken. Soms vergist de giraf zich, en ziet die een auto aan voor een lekker hapje.

Tanken in geval van nood voor de bussen:

Natuurlijk, enige commercie is de Beekse Bergen niet vreemd, maar in dit geval stoort het niet. De prijzen van de comsumpties zijn om te doen.

Onze mening over het safaripark hebben we flink moeten bijstellen. Het doet heel gezellig aan. De knulligheid is er ook af. We hadden een leuke dag.