Kleindochter had al vakantie terwijl de ouders nog moesten werken. Woensdag is onze ‘oppasdag’, dus dat werd nu de hele dag.
Een nicht van partners kant werkt 2 dagen in de week in de Landgoedwinkel bij de A. Vogeltuinen bij ’t Harde. Dat leek ons wel een leuk uitstapje. Partner was erg benieuwd naar de verschillende kruiden die er groeien en waaruit homeopathische middelen gedestilleerd worden. Voor kleindochter leek het Blotevoetenpad iets geweldigs.

De Landgoedwinkel verkoopt de homeopatische middelen, maar je kunt er ook een kopje thee of koffie drinken met een heus sneetje bambu-cake.
Voor de thee krijg je een puntzakje met schaar mee, en kun je in een theehofje je eigen blaadjes voor de thee afknippen. Er stonden veel muntsoorten. Chocolademunt bijvoorbeeld, maar er was ook dropmunt.
In de Vogeltuin zelf: velden vol met allerhande kruiden. Mooie kleuren, volop in bloei.
En dan het Blotevoetenpad, hè…. Het kent enige hindernissen. die je het met blote voeten en opgestroopte broekspijpen moet trotseren. Ja, dat was wel iets voor kleindochter…..Bij het startpunt een kastje om je schoenen en sokken in te bewaren.
Nog even wat nababbelen met de nicht en toen was het toch weer tijd om de terugreis te aanvaarden. Altijd nog zo’n anderhalf uur rijden. Mooie ervaring, die tuinen.
(Overigens nog 40 eieren gekocht. Er worden daar ook een aantal kippen gehouden; het gebruik van chemicaliën waar dan ook is uit den boze. Dus ook geen fipronil.)