Via VakantieVeilingen had partner een bod gedaan op 3 nachten glamperen in de Belgische Ardennen. Ze bood 6 euro. En daar bleef het bij. Veilingkosten erbij, en we hadden een voucher voor Camping Olympia in Rémouchamps. Daar moesten we nog wat extra betalen voor toeristenbelasting, milieubelasting, koelkast, stroom en schoonmaakkosten, maar dan nog hadden we prima lang weekend voor weinig geld.
We hadden de eerste tent toebedeeld gekregen. Daar waren we wel blij mee. Had je aan één kant nog enige vrijheid.

De camping werd gerund door een groepje zeer aardige mensen. Een paar weken per jaar ontvangen ze ‘normale’ kampeerders, maar doorgaans komen er hele groepen. Klimmers, abseilers, mountainbikers, kajakkers, enzovoorts. Als het maar sportief is. De sanitaire voorzieningen zijn de sluitpost van de organisatie. Echt vies zijn ze niet, er zijn schoonmaakroosters, maar er is niet nagedacht over de inrichting. Je kunt er douchen, maar er zijn geen haakjes, er zijn geen aparte wastafels. In de grote ruimte staan er een paar, maar geen haakes om bijvoorbeeld je handdoek aan op te hangen.
In de WC geen houder om je rol kwijt te kunnen. Het spreekt voor zich dat de vloer altijd nat is. Laat dat maar aan de kids over.
Kortom, het is behelpen, maar we deden er niet moeilijk over. Tenslotte waren we een paar dagen helemaal weg.

We zaten aan de Amblève. Een wild stromend riviertje.

Via een kleine tour door de Ardennen deden we Durbuy aan. Het zou één van de oudste stadjes zijn. ‘Daar moet je eens gaan kijken’, aldus een tip uit de brochure van camping Olympia. Het dorpje heeft het woord ’toerisme’ groot op het voorhoofd staan. Je kunt nog niet over de koppen lopen, maar de sfeer is niks voor ons. En de prijzen, die schieten natuurlijk de lucht in.
In het dorpje Rémouchamps zelf zijn we eigenlijk niet geweest. Ik heb vanuit de camping nog wel tot aan de rand van het dorpje gelopen (ruim 2 km), maar dat was het dan.
De autobrug die we vanuit de camping in de verte zagen, zag ik onderweg, lopend, beter.
We waren een paar daagjes er lekker uit.