In mijn studententijd speelde ik nog wel eens in een zaalvoetbalteam. Gewoon voor de lol, als er een toernooitje was. Ons team heette ‘Hezwascha’, het zwarte schaap.

Aan die naam moest ik denken toen ik een naam moest verzinnen voor mijn team in de EK-pool van Zero. Een naam die ook nog wat Duits moest klinken.

De voorrondes zijn gespeeld. Mijn spelers hadden een duidelijke koude start, maar kwamen allengs meer op temperatuur. Veel spelers in mijn team hebben gescoord, en dat levert extra punten op. De Mannschaft, die steeds schommelde rond de 50ste plaats, is opgestoomd naar de 12de plaats, van de 93, met een puntenaantal van 209. Nummer 1 heeft er 232.

De spelers die op de reservebank zaten, moeten nu het veld ruimen. Als ook de basisspelers wier land de volgende ronde niet gehaald heeft.

Het team dat nu verder gaat, ziet er als volgt uit:

Edwin van der Sar (Nederland, doelman); Carlos Puyol (Spanje, verdediger); Servet Cetin (Turkije, verdediger); Michael Ballack (Duitsland, middenvelder); Daniele de Rossi (Italië, middenvelder); Cristiano Ronaldo (Portugal, aanvaller); Andrei Arshavin (Rusland, aanvaller).

De landen waarmee je extra punten kunt verdienen, hebben zich alle vier geplaatst voor de volgende ronde: Nederland, Italië, Portugal, Rusland.

Ik hoop dus dat Portugal vanavond wint tegen Duitsland……

Update: Duitsland – Portugal 3-2, maar wel onder andere via een doelpunt van Ballack. Hezwascha handhaaft zich op de 12de plaats met 219 punten. (Een andere) nummer 1 heeft nu 239 punten.