Altijd al eens willen doen: een gedoubleerd slam redoubleren….

De kaart van mijn partner, die met een 1 Schoppenopening begon:

♠ Q8642
♥ J109
♦ –
♣ AKQJ10

Nadat ik mijn hartenkleur geboden had, en in het verdere biedverloop Azen heb gevraagd om te onderzoeken of 6 Harten een mogelijk eindcontract zou kunnen zijn, kwam de tegenpartij tot leven: die doubleerde eerst 5 Ruiten (antwoord op de Azenvraag), en later met iets meer kracht 6 Harten, die mijn partner nog bood na mijn 5 Harten. Ha, eindelijk: de kans om een blauw kaartje op tafel te leggen, dacht mijn partner…..redoublet. Daar bleef het bij.

Mijn kaart:

♠ 5
♥ AKQ8543
♦ QJ96
♣ 3

Toen, na de start van Ruiten Aas, de rook opgetrokken was, kon ik 6 Harten geredoubleerd + 1 noteren, 1620 punten. Een aardig jaartal ook: niet dat er in dat jaar dingen gebeurd zijn die grote invloed gehad hebben op de wereldgeschiedenis, maar in dat jaar is wel Albert Cuyp geboren; ik ben opgegroeid in de Albert Cuypsingel in Dordrecht.

En de tegenstanders? Die hoorde je een ronde later nog mompelen: ik had toch echt Schoppen Aas en Heer, en Ruiten Aas, en ik wist dat jij Ruiten Heer had….