Uit protest tegen het rookverbod is mijn partner weer begonnen met roken, nou ja, niet helemaal daardoor, maar toch wel grotendeels. De overheid doet er alles aan om het roken zo veel mogelijk te ontmoedigen, en als het aan Stivoro ligt dan stopt heel Nederland met roken. Stel dat niemand (meer) rookt, dan loopt de schatkist veel accijnzen mis, en als mensen die niet roken inderdaad langer leven, dan wordt de vergrijzing een nog groter probleem dan die nu al is, als we de verschillende rapporten op dit gebied mogen geloven. Voor de economie geen goede move dus, dat rookverbod….En de gezondheid? Het is bekend dat mensen die stoppen met roken gemiddeld 10 kilo aan gewicht toenemen nadat ze gestopt zijn. Om weer op het oude gewicht terug te komen, moet een dieet gevolgd worden, want vanzelf gaan de kilo’s er niet meer af. Je valt zeker af, maar het is niet altijd duidelijk of het volgen van een dieet ook gezondheid bevorderend werkt.

Roken dus. Behalve in je eigen huis mag je bijna nergens meer binnen roken. Als ‘brothers in crime’ sta je buiten als outcasts met lotgenoten de toestand van de wereld te bespreken, of de laatste mode, of wat dan ook. Tips op het gebied van muziek worden uitgewisseld. Weet je wie jij eens moet ‘youtuben’? Twan Lijten.

Dat hebben we gedaan. De muziek van Twan heeft enerzijds iets weg van VOF De Kunst en anderzijds van Guus Meeuwis. Die hebben beiden hun muzikale wortels in Tilburg, en laat Twan Lijten nou ook al geruime tijd in Tilburg wonen…