Theaters Tilburg heeft zowel in de filmprogrammering (filmfoyer) als in muziekprogrammering (concertzaal en studiozaal) regelmatig ‘wereldse’ thema’s: ‘wereldfilms’, ‘wereldmuziek’. Dat geeft veel raakvlakken met de WereldWinkel. Daarom krijgt de WereldWinkel vaak enveloppen van Theaters Tilburg, waarin posters van de verschillende evenementen zitten, met het verzoek ze op een voor het grote publiek zichtbare plek op te hangen. Of er worden flyers gestuurd. Soms zit er een attentie bij: een vrijkaartje voor één of andere voorstelling bijvoorbeeld. Afgelopen week zat in de envelop een dropcard. Nog nooit gezien, nog nooit van gehoord.
Blog Image

Het is een plastic kaartje ter grootte van een bankpasje, met op de voorkant de naam of namen van de artiest(en), en op de achterkant een websiteadres en een unieke logincode. Je mag dan gratis muziek van de betreffende artiest(en) downloaden. Soms is dat maar 1 nummer, maar in dit geval waren het van elke artiest 2 nummers. In alle gevallen betekent het dat de artiest een grotere naamsbekendheid krijgt.

Wat wil het geval: World Sessions is begonnen met een nieuw muziekconcept: ze willen een platform zijn voor aanstormend ‘wereld’talent, op een manier waarbij de voorstelling bestaat uit een film, een interview en een live optreden. Er wordt dus iemand neergezet, waarbij naast de muziek ook de achtergrond van de persoon naar voren komt. World Sessions heeft voor de vier artiesten in Nederland en België een tournee van zeven optredens weten te bewerkstelligen. Theaters Tilburg zit ook in die serie.
Neco Novellas had het bal al geopend, eind september/begin oktober. Nu is het de beurt aan Kiran Ahluwalia. 20 november komt ze in Tilburg.

Meer informatie, niet alleen over Kiran, maar over alle vier, vind je op de site van de World Sessions.

Overigens vond ik van de acht nummers die ik nu gehoord heb, Navego van Elizabeth Ayoub er in positieve zin uitspringen.