Het is weer zover, het is december en de lijstjes van ‘beste dit’ of ‘beste dat’ komen weer opzetten. Radio 2 is 10 jaar geleden begonnen een top 2000 aller tijden op muziekgebied in het leven te roepen. Luisteraars konden hun top 10 insturen. Aan de hand van al die inzendingen werd een top 2000 samengesteld. Natuurlijk wel gekleurd door het publiek dat naar Radio 2 luistert. Vanaf 1e Kerstdag tot en met Oudjaarsdag worden de nummers ten gehore gebracht. De formule sloeg aan. Er wordt geschaafd: luisteraars krijgen de kans live in de uitzending een anekdote bij hun favoriete plaat te vertellen, de TV krijgt een show met het verhaal achter de plaat, of een item met hoe het nu met de muzikant(en) is, enzovoorts. Dit jaar heeft Radio 2 dus een lustrum. De top 2000 wordt nu samengesteld uit alle stemmen van voorgaande jaren. En dit is de lijst van 2008.

Q-music laat in dezelfde periode de top 1000 aller tijden horen, samengesteld door hun luisteraars. Die zijn in 2005 begonnen. Dit is hun lijst van 2008.

Ook Radio Veronica heeft zijn Top 1000 aller tijden….gaat ook 1e Kerstdag van start.

Over één ding zijn alle luisteraars het eens: Bohemian Rhapsody van Queen hoort tot de absolute top….