Onder de kerstboom bij R. en D. in Londen lagen pakjes, onder andere ook voor ons. Eén van die pakjes was een boek van Rhonda Byrne, ‘The secret’. Terwijl de titel anders doet vermoeden, is het boek – hoewel in Londen gekocht – verder geheel Nederlandstalig. Het geheim van het leven. De wet van de aantrekkingskracht ligt hieraan ten grondslag: je trekt datgene aan waar je gedachten vol van zijn. Als je dat eenmaal weet, kun je je leven sturen door het soort gedachten dat je toelaat, en evenzeer niet toelaat in je geest….

Het boek grossiert in citaten en oneliners. (‘Ik zet in vol vertrouwen de eerste stap. Je hoeft de hele weg niet te zien. Zet gewoon de eerste stap’, van Martin Luther King) Als ik eerlijk ben: het doet wat aan de boekjes van Het Beste denken, en tevens aan folders van de Bhagwan.

Misschien moet je de filosofie een kans geven, want: ‘Zie jezelf als levend in overvloed, en het gebeurt. Het werkt altijd, bij iedere persoon.’ Bob Proctor.

Maar ga niet klagen als jouw gedachten je leven niet ombuigen naar hoe je je leven zou willen inrichten…..