In de aanloop naar de avond staat de TV bijna altijd afgestemd op RTL4. Zo komt om kwart over zes EditieNL ook regelmatig voorbij. De presentatie, in handen van Margreet Spijker, Jeroen Latijnhouwers en Margreet Beetsma, met als vaste invallers Daphne Lammers, Roderick Veelo, Pernille La Lau en Wilson Boldewijn, is prettig. De items die EditieNL brengt betreffen vooral onderwerpen die het reguliere nieuws niet halen, of er wordt een net iets andere draai aan een nieuwsitem gegeven. Over het algemeen kun je het programma probleemloos over je heen laten komen. Soms word je een glimlach ontlokt….

Gisteravond moest ik echter driemaal slikken. Het is al erg zat dat er een idioot te keer gegaan is in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in St.Gillis, bij Dendermonde. Dat dat voor EditieNL een reden moet zijn om met een verborgen camera de alertheid van de crèches en kinderdagverblijven in Nederland te testen door te kijken in hoeverre je met welk praatje kunt doordringen tot de kern van het verblijf, dat ging mij te ver. En dan worden de leiders/leidsters ook nog een schuldcomplex aangepraat: er wordt gerefereerd aan Dendermonde, ‘en zie mij nu eens makkelijk bij jullie binnenkomen…..’

Stuitend….