Stel je voor: je rijdt met een behoorlijke snelheid naar huis. Maar je raakt iets en je wordt met auto en al door de lucht gelanceerd in het dak van een kerk. Holy Jesus roep je nog. Je bent er slecht aan toe. Je bent nog net in staat om de verzekeringspapieren in te vullen. Een paar dagen later word je opgebeld door de verzekeringsmaatschappij. Ze willen weten hoe het komt dat de auto van een dak gehaald moet worden. ‘Ah, u reed hard en u reed ergens tegen aan, en daarna werd de auto door de lucht gelanceerd…dus u VLOOG toen u schade aan uw auto kreeg….Welnu, u bent niet verzekerd voor vliegschade. We kunnen u echter wel een polis verkopen, die…..’

Dat overkwam de heer Ferguson.

Verzekeringsmaatschappijen, ik heb ze altijd al geldwolven genoemd, en het betalen van premies zonde van het geld. Als ze ook maar iets vinden om een bepaalde claim niet te hoeven uitkeren, dan zijn ze er als de kippen bij. ‘Laat de bonnetjes maar thuis’ is de slogan van Interpolis. En of we die bonnetjes nodig hadden toen onze garage een keer opengebroken was, en het één en ander gejat bleek. Gelukkig lopen de verzekeringen via mijn partner. Als dat mijn pakkie an zou zijn, zou dat slecht voor mijn hart zijn, en die is al niet best…..