Eén van de wensen die ik altijd gekoesterd heb, was een reis met de Trans Siberië Express, van Moscou naar Wladiwostok. De trein doet over de ongeveer 10.000 km een week. Over een financieel plaatje, en wat er verder bij komt kijken, dacht je niet na. Je had gewoon die wens. De wens sluimert nog steeds, maar inmiddels weet je dat een dergelijke onderneming toch enigszins boven het uitgavebudget ligt. Dat wil zeggen als je via een reisorganisatie de trip zou boeken. Koop je een ticket aan het ‘loket’, dan zal het goedkoper zijn, maar schijn je ook meer overgeleverd te zijn aan de grillen van de reizigers onderweg.

Binnenkort draait de film Transsiberian van Brad Anderson in de bioscopen. Een echtpaar besluit de treinreis vanuit Wladiwostok naar Moscou te ondernemen. Natuurlijk gebeurt er het één en ander onderweg. Een thrillerachtige film. Ik denk dat je de film maar over je heen moet laten komen. Ik ben meer benieuwd naar wat je merkt van het feit dat de film zich op de Trans Siberië Express afspeelt. Tenslotte speelt een andere film zich eveneens tijdens een treinreis af, Murder on the Oriënt Express , ook een misdaadfilm. Maar wel een heel beroemde.

Laten we hopen dat de beelden zich niet beperken tot het interieur van de trein…