We hadden er al eerder over gehoord, dat het zo leuk is voor kinderen in de leeftijd tot 8 jaar: pleziereiland in Tilburg. Gisteren kon onze kleindochter niet naar haar vaste oppasadres door de nasleep van het carnaval. Of wij oppassertje wilden spelen. Dat kon. En we dachten: dan kunnen we meteen kijken of de kleine het pleziereiland ook leuk vindt. Het was even de kat uit de boom kijken, maar even later werden bepaalde trajecten van een apenkooiparcours tot hoogtepunt van het speelaanbod gebombardeerd. Het moet wel gezegd dat ze met haar 2 jaar voor sommige speelobjecten nog duidelijk te jong was.
Ze wilde niet meer naar huis. Een mooie ervaring, dit pleziereiland. Onze informanten hebben geen woord te veel gezegd. Net op tijd, want wat lezen we op een bordje dat aan de toonbank geplakt zit?: Per 1 april 2009 stopt de organisatie met de aktiviteiten in dit pand, omdat het pand gesloopt gaat worden. Niet alleen dat pand, maar alle panden in die rij. De organisatie had nog geen plannen om elders binnen Tilburg deze formule voort te zetten. Wie belangstelling heeft in onderdelen van de inboedel kan kontakt met de organisatie opnemen.