Afgelopen maandagavond kwam partner terug uit Londen. Het is nooit leuk om, als je een tijdje weggeweest bent, in een leeg huis thuis te komen. Nou ja, leeg, er loopt nog wel een hondje rond, maar die kwispelt even als vrouwtje thuis komt, huppelt achter haar aan in de hoop op een stukje worst (ik heb niet binnen geplast, ik ben braaf), maar vrouwtje trapt daar niet in (bij baasje heeft hij meer succes), waarna hondje op zijn kussentje gaat liggen. Hij is niet geïnteresseerd in verhalen over Tate Modern, dat het gebouw 7 verdiepingen telt, maar dat vrouwtje al bij de tweede verdieping dacht, ik deserteer, gaan jullie maar verder klimmen. Of over de sponsorloop van 10 km die R. met succes volbracht heeft, maar dat de foto’s om dat te bewijzen niet gelukt waren. R. stond er telkens net niet op, tot zijn grote teleurstelling. Of dat ze al die dagen heer en meester in de keuken was. Niks uit eten, lekker zelf koken. Verhalen te over.

Maandagavond ben ik dus niet naar de Murphy-avond geweest. Ik haalde haar op van het station. In afwachting van dat tijdstip heb ik wat TV gekeken. Zo kwam ik er achter, dat in het kader van het boekenweekthema (het dier in de literatuur) een aantal afleveringen van de programmaserie van Midas Dekkers uit 1995 herhaald worden op Ned 2. Hij weet de dingen zo lekker plastisch uit te drukken, en onderwerpen te belichten vanuit een verrassende hoek. Radar heb ik ook weer eens gezien. Voorheen keek ik regelmatig naar Radar, Antoinette Hertsenberg presenteert het heel prettig, en ik houd wel van die consumentenprogramma’s. Nu schakel ik soms ‘uitzendinggemist’ in. Kassa probeer ik ook te volgen, maar dat schiet er de laatste tijd nogal eens bij in.

Daar waar ik de statistieken kan bekijken over aantallen bezoekers enzo, merk ik dat op dinsdag en woensdag meer mensen naar Het Ei komen, dan op andere dagen. Ik heb het vermoeden dat het plaatsen van de plaatjesronde en een selectie van vragen van de Murphy’s Quiz Night, daar mee voor zorgen.

Vandaar dus: mensen, helaas, geen Murphy deze week…..