Zie ook de delen 1 en 2.
De computer heeft nog steeds kuren. Om iets aan de Windows-update te laten doen, heb ik een e-mailtje gestuurd naar de Support afdeling van Microsoft. Die stuurde mij even later een e-mailtje terug, met in de bijlage een Zip-bestand: WuFixXP33. Dat zou moeten helpen, en zo niet, dan moest het log-bestand van deze actie opgestuurd worden. Het hielp dus niet. Als antwoord op mijn log-bestand kreeg ik een e-mailtje dat het dossier overgedragen werd aan iemand anders. Die liet inderdaad van zich horen, vroeg om de status van het probleem, belde per ommegaande op, en liet een online scan uitvoeren door Live One Care. Die scan vond 4 items en 3 problemen, welke allemaal verwijderd werden. Er werden 217 registry-items gevonden. 215 werden er opgeschoond, 2 bleven zitten.

Maar toen…..

Welke items en welke problemen gevonden waren (en verwijderd), werd niet getoond, en kon je niet nazoeken. Hoe het met die registry-items zit, is ook onduidelijk. Feit is wel, dat na deze actie de browser heel vreemd deed, en dat het geluid het niet meer doet. Ik heb de man van Microsoft nog gesproken, en die vond dat heel normaal: de scan heeft bestanden verwijderd die verdacht waren, en daartussen kunnen ook bestanden zitten, die een belangrijke functie hebben. Maar als ik u was, zou ik de XP-partitie gewoon opnieuw formatteren…..
De browserproblemen zijn inmiddels opgelost, via Spybot, er zat een trojan in…..

Ergens vertrouw ik heel die Microsoft ook niet.

Binnenkort zullen we er toch aan geloven: dan geven we iemand de opdracht om de XP-partitie te formatteren. Want ja, om zelf aan zo’n klus te beginnen, dat gaat onze pet echt te boven…..