Het GUO, Groeten uit Oisterwijk, organiseert eens per maand een folkavond. Gisteravond deed ze dat voor het laatst in ’t Boerderijtje, een ambiance op de grens van Oisterwijk en Haaren. Gezellige huiskamersfeer. Omdat de kaartjes voor de concerten de laatste maanden steeds uitverkocht zijn, en veel mensen teleurgesteld moeten worden, heeft de organisatie besloten om uit te wijken naar een grotere locatie voor de invulling van hun folkavonden: Den Boogaard in Moergestel. Bij een groot aantal vaste bezoekers bestaat echter de angst dat de verhuizing ten koste zal gaan van de knusheid en de ongedwongenheid.

David Munnelly, Helen Flaherty, Philip Masure en Fons van Hamel (David Munnelly and Friends) hebben de concertreeks in ’t Boerderijtje met verve afgesloten. Gevoelige nummers werden afgewisseld met folktraditionals en zelf geschreven nummers. Opzwepende, aanstekelijke muziek. De trekzak van David Munnelly als dragend instrument, bijgestaan door de Dadgad-gitaar en de cister (soort luit) van Philip Masure, de contrabas van Fons van Hamel en de mooie zang van Helen Flaherty, die ook de bodhran bespeelde. Af en toe kroop Munnelly achter de piano.

Het was genieten.