Morgen is het de dag van de eerlijke handel. Wereldwinkels verkopen produkten die via een eerlijke prijs ingekocht zijn, met respect voor milieu en medemens. Eens per jaar wordt dat door middel van de wereldwinkeldag benadrukt. Om mensen die niet zo snel een wereldwinkel binnenstappen, te bewegen die stap wel te wagen, organiseren de verschillende wereldwinkels allerlei activiteiten en/of proeverijen. Eén van onze vrijwilligsters liet ons proeven van de door haar klaargemaakte couscous salade, zoals zij die wil aanbieden aan de mensen die de winkel binnen komen.
Dat smaakte zeker naar meer….

Ingrediënten: (voor de hoeveelheden je gezonde verstand gebruiken)

Couscous
Piri-piri olie
Ui, paprika, knoflook, zout, kippenbouillontablet
Gemalen koriander, verse koriander
Platte peterselie, pijnboompitten
Courgette, boontjes
Gerookte kip en evt. wat verse lavas (maggiplant)

Bereiding:

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, met het kippenbouillontablet. Laat de couscous afkoelen. Roer af en toe om met een vork.

Maak de boontjes schoon, snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze beetgaar.

Gril de pijnboompitten zonder olie in een pan met anti-aanbakbodem lichtbruin.

Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in blokjes en de ourgette in plakjes.

Bak in wat piri-piri olie de ui, paprika en knoflook aan, voeg de courgette en de boontjes toe, samen met wat gemalen koriander en zout. Schep af en toe tot de courgette zacht is. Hak intussen peterselie en evt. verse koriander en lavas klein. Snijd de gerookte kip in kleine blokjes. Doe dit alles (ook de gegrilde pijnboompitten) bij het mengsel van de ui en dergelijke, en laat het geheel nog even doorwarmen, zodat de verschillende smaken goed met elkaar vertrouwd raken. Daarna af laten koelen, en eventueel nog wat zout en/of piri-piri olie toevoegen.

Als alles afgekoeld is, de couscous en het ui-paprika-boontjes mengsel voorzichtig door elkaar mengen. Knip er nog wat extra peterselie door…

Smikkelen en smullen.

De couscous en de piri-piri olie zijn in de wereldwinkel te verkrijgen.