Het is de tijd dat bomen allerlei bloesems laten vallen. Bijvoorbeeld van die witte ronde blaadjes, die, als het een beetje waait, als sneeuvlokken door de lucht dwarrelen. Bij ons in de buurt groeien echter bomen die iets laten vallen met veel hars. Van die groenachtige zooi. Het blijft plakken op de ruiten van de auto’s die daar geparkeerd staan. Als ik ons hondje uitlaat, moet ik ook door die plaktroep lopen. Terwijl ik er voorgaande jaren eigenlijk niet zo’n last van had, heb ik dit jaar constant allerlei plakspul onder aan mijn schoenen. Misschien dat het spul zich makkelijker hecht aan de zool van de schoenen die ik nu aan heb. En ons hondje, die fiedelt overal doorheen alsof er niets aan de hand is.

Op de binnenplaats, tussen de verkoopruimte van de wereldwinkel en de ruimte waar mijn kantoor is, staan ook een paar bomen die van die harsbloesems laten vallen. Een ware beproeving voor de zolen van mijn schoenen. En een zooi die je steeds mee naar binnen neemt, want natuurlijk blijft het spul niet continu aan je zolen plakken….

Het is voor het eerst dat ik de zolen van mijn schoenen met een borstel en afwasmiddel heb schoon geborsteld….