Het valt niet altijd mee om een leuk cadeautje te verzinnen. Soms heeft de persoon in kwestie voor wie het betreft een verlanglijstje, maar meestal niet…’Ik heb alles al’, hoor je dan. Een bloemetje als cadeau, daar ben ik niet mee opgegroeid, integendeel. Ons moeder zei altijd: ik hoef geen bloemen voor mijn verjaardag, dan heb ik het gevoel dat ik naar mijn eigen begrafenis kijk. En toch hield ze van tuinieren, van de natuur. Af en toe een bloemetje in huis vond ze ook prima. Een boek, daar kon je haar wel altijd blij mee maken. Als je niet met iets aan wil komen, dat volkomen de plank mis slaat, dan is een bon een uitkomst, een boekenbon, bioscoopbon, eetbon. Een fles drank, daar val je ook geen buil aan. Maar origineel, al dit soort cadeautjes? Nee, niet echt.

Voor mensen die toch een fles wijn willen geven als cadeau, ben ik iets tegengekomen, dat net dat beetje extra geeft:

Een fles wijn, in een puzzelwijnhouder. Het cadeau in gezelschap geven, daar gaat het om. Iedereen gaat zich ermee bemoeien. In deze ‘Don’t break the bottle’ puzzel, zoals het geschenk heet, passen alleen flessen met een maximale diameter van 8,9 cm, die 28-33 cm hoog zijn en een hals hebben van 3,3 cm.
Je kunt hem bestellen bij gadgethouse.nl (daar komt de afbeelding ook vandaan).