Komend weekend, 20 en 21 juni, wordt in het Leijpark in Tilburg het Festival Mundial weer georganiseerd. Ik heb over het fenomeen Festival Mundial vorig jaar al geschreven.

Volgende week wordt mijn kantoor in de wereldwinkel grondig heringericht. Daarvoor moest de kelder uitgeruimd worden, oude troep naar de stort gebracht, en spullen uit mijn kantoor naar de kelder gebracht. De inhoud van dozen moest nagekeken worden. In één van die dozen kwam ik foto’s tegen van het Festival Mundial uit 1994. Ja, er is veel veranderd in 15 jaar. Alles is veel professioneler geworden. Dat is soms wel ten koste van de gemoedelijkheid gegaan.

Mij trof een fotoreportage van een modeshow. Eerlijke kleding werd geshowd. Het amateurisme vormde meteen ook de charme….

Tegenwoordig is Sari hèt adres voor mode met meerwaarde, voor eerlijke kleding en accessoires.