Of lees meer…

Je ziet het wel eens staan onder het begin van een artikel, als link naar het volledige artikel. Vooral bij krantachtige websites, zoals De Speld bijvoorbeeld. De layout van zo’n website is van dien aard, dat die link ‘lees verder…’ een functie heeft.

Inmiddels zijn er verschillende weblogs, die ik zo’n beetje volg. Niet elke dag, maar wel regelmatig. Er zijn echter van die momenten dat ik bij een bepaald weblog begin, en me via links laat leiden naar allerlei andere websites en weblogs. Je leest wat, je bladert wat, en je gaat weer verder. Je komt van alles tegen. Soms maak je in gedachten een aantekening in de trant van: hier gaan we nog eens naartoe. Op je tocht kom je weblogs tegen die qua layout niet afwijken van een normale weblog, maar toch het ‘lees verder….’-principe hanteren. Zo stuitte ik op de website van Mo, een op het oog aardige site, prettig geschreven, maar juist door het ‘lees meer…‘ onder bijna elk stukje, had ik zoiets van: nee….daar heb ik geen zin in. Je moet gewoon door kunnen lezen. Dat ‘lees meer…’ heeft hier geen functie.

En zo baken je voor jezelf de grenzen af van herbezoek of niet….
‘Lees verder…’ is er één van. Althans bij normale weblogs.