Lessen in geluk.

Audrey Tautou in Le fabuleux destin d’Amélie Poulain
Sally Hawkins in Happy-Go-Lucky
Catherine Frot in Odette Toulemonde

Drie hoofdpersonen die het beste met hun omgeving voor hebben, aanstekelijk optimistisch zijn. Zichzelf op het tweede plan zetten, maar uiteindelijk door anderen weer naar voren geschoven worden. Eind goed, al goed.

Amélie Poulain is natuurlijk een al wat oudere film. Komt af en toe nog op TV, maar blijft leuk. Happy-Go-Lucky is vorig jaar niet onopgemerkt gebleven, als film die eigenlijk niet binnen het oeuvre van Mike Leigh past. (Zo blij van toon.)
Odette is al een tijdje uit in België (begin 2007). In Nederland lijkt de film echter aan de aandacht te ontsnappen. Dat blijkt ook wel, want cinema.nl heeft de film niet in de database. Dat is jammer, want Odette is een minstens zo prettige film.