Het Kruidvat heeft een actie: bij aankoop van twee bepaald soort produkten kun je een kaartje voor de Efteling met €6,00 korting kopen. De Efteling is aardig bezig. Laatst was er een actie via Albert Heijn. €8,00 kostte een kaartje voor de Efteling minder als je een volle spaarkaart met Eftelingpunten inleverde. De actie van AH is al voorbij, die van het Kruidvat loopt nog. Dat kwam goed uit, want ons werd vorige week gevraagd om een dagje op ons kleinkind te passen. Die dag was gisteren. Aangezien we de ervaring hebben dat de kleine een echt buitenkind is (binnen is de ruimte in no time omgetoverd tot een chaotisch speeleiland waarbij de afzonderlijke speeltjes nog geen twee minuten aandacht hebben gehad), was het idee Efteling snel geboren. We hadden haar al eerder meegenomen naar de Efteling. Kijken hoe ze nu reageert.

Bovendien was het extra feest omdat zoon R., haar oom, speciaal vanuit zijn vakantieadres in Bretagne overgekomen was naar Nederland om dit dagje Efteling met zijn petekind mee te maken. Hij woont en werkt alweer een aantal maanden in Johannesburg, Zuid-Afrika, dus eigenlijk was ‘de Efteling’ een concrete kapstok om in Nederland naaste familie te zien, en goede vrienden in Eindhoven te bezoeken.

Het was een geweldige dag.

Op onze tocht kwamen we gekleurde vogels tegen:

Onze kleine zag ze als gewone vogels, die ze het liefst weg zag vliegen:
Naast me hoorde ik wat opmerkingen:
– Da’s toch dierenmishandeling, die vogels van allerlei kleuren voorzien?
– Ben je mal, daar merken die beesten toch niks van….

Ik weet het niet. Volgens mij is kleur of juist het ontbreken van kleur in de dierenwereld best wel belangrijk. Ik geloof niet dat je zomaar elk dier een willekeurig likje verf kunt geven. Hoewel ik moet toegeven dat de harmonie binnen de gekleurde vogelpopulatie gewoon goed was. En misschien doen dieren inderdaad nergens moeilijk over.

De mensenwereld is in ieder geval beduidend minder tolerant. Ik denk dat deze jongedame heel wat opmerkingen heeft gekregen over haar ‘kleurspoeling’…..

(bron: www.beautifulhairstyles.com/haircolor)