Na de herinrichting van de winkel ligt er nog steeds een stapeltje boeken achter, in het magazijn. Er is geen plaats meer voor in de herberg. Althans, men wil er geen plaats voor vrij maken….Op deze manier verkoop je natuurlijk helemaal niets. Je zou een natuurlijke afvloeiing verwachten, maar nee hoor.

Voor wie geïnteresseerd is, hier de lijst van titels:

Ouarda Saiilo – Dochter van Agadir
Op zoek naar de verloren kindertijd in Marokko.

Sabine Kuegler – Terug naar de Jungle
‘Ik bracht mijn kinderjaren en een groot deel van mijn jeugd door in het afgelegen Verloren Dal, midden in het gebied van de Fayu. Ik heb nog altijd heimwee naar de jungle van West-Papoea, hoewel ik ondertussen vele jaren in de westerse beschaving heb doorgebracht. Het is mijn diepste wens eindelijk naar huis terug te keren.’

Hameeda Lakho – Gebroken cirkel
Een vrouw op zoek naar de in haar jeugd in Pakistan ontnomen moeder-dochterrelatie.

Nury Vittachi – De Fengshui detective
Misdaadverhalen met C.F.Wong als fengshui-expert en de Australische Joyce die onbekommerd door Wongs porseleinkast van Oosterse wijsheden en tradities banjert.

Miranda Innes – Stad van kaneel
Verbouwingsperikelen rondom het herstellen van een prachtige, lang verwaarloosde riad in de medina (oude stad) van Marrakech. ‘Verliefd op magisch Marrakech.’

Mary-Ann Sandifort – De cholerafabriek
Een inkijkje in het dagelijks leven in Mozambique.

Mohammed Choukri – Hongerjaren
Het autobiografische verhaal dat met rauw realisme laat zien hoe het is om te leven aan de onderkant van de Marokkaanse samenleving.

Henriette Akofa – Een slavin in Parijs
Een Afrikaanse vrouw wordt onder valse voorwendsels naar Europa gehaald. Slavernij bestaat nog.

Monica Ali – Brick lane
Over de keuzes die mensen maken om het geluk te vinden. Een Bengaalse wordt uitgehuwelijkt en verhuist naar Londen. Een geestige en ontroerende roman over de manier waarop landschappen en herinneringen het menselijk inzicht bepalen.

Zakes Mda – De walvisroeper
Een sprookjesachtige roman over een man, een vrouw en een walvis. Vol mythische tradities en moderne materialistische verlangens.

Henna Goudzand Nahar – Hele dagen in de regen
In het tropische grensstadje Abseba woont, in twee gescheiden wijken, een bevolking van kleurlingen en afstammelingen van gevluchte slaven. Sinds enkele jaren maken militairen er de dienst uit. Henna Goudzand volgt, vanuit verschillende invalshoeken, gedurende twee etmalen, de bewoners uit Abseba in hun strijd om te overleven.

Anna Solar-Pont en Asha Miró – Sporen van sandelhout
Het zoeken naar familiegeluk, en het vinden van de bestemming in het leven. Een bijzondere roman over adoptie en migratie.

Laila Lalami – Hoop en andere gevaarlijke verlangens
Een portret van vier wanhopige mensen die een beter bestaan op willen bouwen in Spanje. Vanuit Marokko vertrekken ze in een rubberbootje om illegaal de Straat van Gibraltar over te steken.

Nassim Assefi – Aria
Overstelpt door verdriet na het overlijden van haar vijfjarig dochtertje Aria, gaat de Iraans-Amerikaanse Jasmine Talahi op reis. Een indringende roman over de zoektocht naar de betekenis en over het leven tussen twee culturen.

Bas Vlugt – De ijssalon van dokter Harry
Een reis door zuidelijk Afrika. In de voetsporen van David Livingstone.

Emma Lavine – Een partijtje polo met een geit zonder kop
Een reisverslag. Op zoek naar eeuwenoude sporten in Azië.

Aya Zikken – Op weg naar Yadadore
Een reis door het zuiden van India.

Frank van Rijn – Pelgrims en pepers
Op de fiets van Anthos (Griekenland) naar Sri Lanka, dwars door Turkeije, Iran, Nepal, Pakistan en India.

Frank van Rijn – De gouden capuchon
Een reis door Kirgistan, West-China en Tibet. Per fiets.