A = Asterixpark
B = Bridge
C = Camembert
D = Debiteuren-Crediteuren (Jiskefet)
E = Efteling
F = Filmhuisfilms
G = Grisham
H = Helga van Leur (vandaag, 8 september, jarig)
I = I Muvrini
J = Jeu des Boules
K = Kleinkind
L = Linkshandig
M = Montignac (destijds, maar nog steeds invloeden aanwezig)
N = Nesles-la-Vallée
O = Ovenschotels
P = Papieren krant
Q = Quiz
R = Reactieveld (ben met deze niet tevreden, maar kan niet anders)
S = Satire
T = Transsiberië Express (stille wens)
U = Uitstapjes
V = VPRO-gids
W = Wereldwinkel
X = Xenofiel
Y = Y aura-t-il de la neige à Noël?
Z = Zwarte humor

Al sinds 1966 is 8 september uitgeroepen tot Dag van de Alfabetisering. In de loop van de tijd heeft de dag plaats gemaakt voor een hele week, maar wel steeds rondom 8 september. Dit jaar van 7 september tot en met 13 september. Er zijn nog steeds mensen die niet kunnen lezen en schrijven, en daar niet voor uit durven komen, althans niet naar vreemden toe. Dat wordt soms tot het uiterste doorgevoerd. In de film ‘The reader’ gaat het zover dat de hoofdpersoon schuld bekent (en niet voor zomaar iets), om maar niet te hoeven zeggen dat ze niet kan lezen en schrijven.

Het thema van dit jaar is: Laten we open kaart spelen.

Zus J vertelde het verhaal dat ze destijds een oppas zocht voor hun kinderen. Ze had een voorgesprek met één van de kandidaten. Dat haar kinderen snel sliepen als er een verhaaltje voorgelezen werd, en dat ze her en der briefjes zou neerleggen, ter verduidelijking van bepaalde situaties. Aan het eind van het gesprek kwam de aap uit de mouw: de kandidaat kon niet voorlezen, en de briefjes kon ze ook niet lezen…..open kaart. Het niet kunnen lezen en schrijven compenseerde ze met een creatieve geest op een ander vlak, en met een warme persoonlijkheid. De kandidaat werd de oppas. De communicatie moest wel aangepast worden, en in plaats van voorlezen, werd er paardje gereden….