Wie nog een berichtje aan God kwijt wil, moet zich haasten. Zondag sluit kunstenaar Johan van der Dong zijn voicemailproject naar God af. In maart startte hij de hotline naar God, een aanvulling op zoiets als biechten en bidden.
Mensen die bellen (06-44244901), krijgen een voicemailbericht te horen. De voicemailtekst wordt regelmatig ‘ververst’ door een groepje dichters, die het project van Johan een warm hart toedragen. Wat je inspreekt, wordt achteraf niet beluisterd. ‘We mengen ons niet in privé-gesprekken.’ Een kwart miljoen mensen wereldwijd heeft de lijn al eens geprobeerd.

Of de mensen, die iets ingesproken hebben, daadwerkelijk zielerust gevonden hebben, vermeldt het verhaal niet.

Ik word alleen maar gefrustreerd als ik een voicemail krijg, wanneer ik iemand bel…. liever geen gehoor, dan een voicemail.