Soms kun je het niet goed doen.
Links opent met 1 Harten. Na tweemaal pas, mag je kijken of je de bieding openhoudt middels een doublet, of door een eigen kleur te bieden, of dat je ook past, zodat de tegenpartij 1 Harten speelt.

♠ AH43
♥ 8
♦ 94
♣ HV7642

Het lijkt normaal om met deze kaart 2 Klaver te bieden. Vervolgens komt de tegenpartij in een soort stroomversnelling: ze stoomt op naar 6 Harten. Het gebeurt weleens dat de tegenpartij naar de manche geholpen wordt, nadat er heropend wordt, maar slem? Nee, dat kan niet…..hoewel……

De openaar had:

♠ –
♥ HVT632
♦ AVB853
♣ A

De dummy had twee cruciale kaarten: Harten Boer en Ruiten Heer.

Toch is een 1 Hartenopening met deze kaart niet verkeerd. Je hebt een renonce schoppen; de kans dat iemand schoppen gaat bieden, is heel groot. Daarna kun je mooi je ruitens introduceren. En als ze geen schoppen bieden, dan bieden ze wel klaver…..