Iedereen heeft de mond vol van energiebesparing, duurzaamheid, een tweede leven, enzovoorts. Bijna alles wordt nu gescheiden ingezameld, en aangeleverd, zo is de bedoeling. We kregen een bouwpakket in de bus van karton, waarmee je voor jezelf bakjes kon maken voor batterijen, voor kleine electrische huishoudelijke apparaten, en voor spaarlampen. Spaarlampen…..we dachten dat die jaaaren mee zouden gaan, dat we juist over moesten schakelen op de spaarlamp, omdat dat energiezuiniger zou zijn. Maar die gaan dus toch eerder kapot dan voorzien, en aangezien er iets in verwerkt zit, dat niet helemaal kosjer is, moeten die apart aangeleverd worden.

In Afrika hoef je niet aan te komen met energiebesparing, led lampen of spaarlampen. Aan recycling doen ze wel volop. Bijna elk produkt krijgt een tweede leven. Zoals deze emmers, die in een restaurant gebruikt worden als urinoirs: