Op 2de kerstdag hadden we afgesproken met het ‘kleinkindgezin’. In de Kerstallerhande lazen we als antwoord op de vraag hoe je het voor de kinderen tijdens een kerstdiner leuk kon houden, dat je tussen de gangen door spelletjes met de kinderen kon gaan doen. Die raad was op ons niet zo van toepassing, omdat we eigenlijk maar één gang hadden.

We hadden wel een alternatief: we gingen met z’n allen voor het eten naar een ‘paradijs’, waar jonge en iets oudere kinderen naar hartelust kunnen spelen, en hun grenzen kunnen opzoeken….Lolland, bij ons ‘om de hoek’.

Het was spekkie voor haar bekkie. En passant heb ik haar een nieuw woord geleerd. Ze zag haar moeder en oma niet, en vroeg waar die waren. O, die zijn buiten even aan het junken… Wat is dat? Nou, ze voelen dat ze moeten roken; hier binnen mag dat niet, dus gaan ze naar buiten. Even later: Ik wil ook junken…..

Verder hebben we ons vermaakt met iClaudia van Claudia de Breij, met Hoe laat begint het schieten? van Lebbis, en met Na de pauze van Herman Finkers. Elk op hun gebied mooie shows.

Mijn partner had een tijdje geleden twee kaartjes gewonnen voor de musical ‘Joseph’. Daar is ze vandaag met haar zus naartoe, dwz de show is vanavond in het Beatrixtheater te Utrecht, maar ze heeft er meteen een ‘zussendag’ van gemaakt.
Vanavond komt Karin Bloemen op TV, met haar show Overgang. Ik ben niet zo Karin Bloemen-achtig, maar misschien moet ik het toch over me heen laten komen…