Vanaf morgen start de officiële verkoop van vuurwerk. Het zal wel weer een omzetrecord worden. Dat wil niet direct zeggen dat er ook meer vuurwerk de lucht in geschoten wordt, want de prijzen liegen er niet om.

Er is ook nog zoiets als een illegaal circuit. Kennelijk is de aanschaf van zulk vuurwerk een stuk goedkoper. Al een paar dagen hoor je links en rechts flinke knallers. Daar blijft het helaas niet bij: er worden ook vandalistische acties mee verricht. Als gevolg hiervan heeft het bestuur van de vier grote steden besloten, uit voorzorg veel parkeermeters te ontkoppelen, zodat het bijkomend voordeel voor de consument is, dat ze tot 4 januari hun auto gratis kunnen parkeren.

TNT Post heeft in Tilburg (en misschien ook wel in andere steden) een dergelijke actie. Meende ik nog op tijd te zijn voor de buslichting van 18.00 uur, waardoor de post de volgende dag bezorgd wordt, bleek de hele brievenbus weggehaald te zijn. Uit voorzorg voor vuurwerkvandalisme. Net briefje op de sokkel met de excuses voor het ongemak, en dat je de post kunt deponeren aan de binnenzijde van het postkantoor…..dat wordt lastig, want de meeste postkantoren zijn opgedoekt (er zit er nog één aan de andere kant van de stad). Je kunt je post ook afgeven bij een servicekantoor in een supermarkt of iets van dien aard. Nou, dat is dan iets dichterbij, maar ook niet naast de deur. Na 4 januari komen de brievenbussen weer terug.

Voor ons hondje zal het leven na 4 januari ook weer normaal worden: die loopt hoe langer hoe meer met de staart tussen de benen. Dat knallen vindt-ie maar niks. Gelukkig weerhoudt dat hem er niet van gewoon buiten te plassen en te poepen….

(zie eind vorig stukje)
PS 1: Karin Bloemen heeft het twee minuten mogen volhouden. Eén kanaal verder zappen leverde Freek de Jonge op. Die was al een tijdje bezig. Had ik maar beter in de gids moeten kijken, dan had ik die vanaf het begin kunnen zien. Op de één of andere manier beklijft de tijd waarop Freek te zien is, niet. De vorige uitzendingen heb ik via Uitzendinggemist gezien.
PS 2: Joseph was even wennen, maar had toch wel iets. Het bijbelverhaal werd op zeer begrijpelijke wijze uit de doeken gedaan. In een modern jasje. Compleet met voedselbank, kredietcrisis enzovoorts. Mooi decor. Harde muziek, veel jeugd. Het was een mooie ervaring, maar mijn partner zou, als ze het kaartje had moeten betalen, dat geld er niet voor over gehad hebben….