Telefooncellen. Je ziet ze bijna niet meer. Af en toe staat er nog één op de hoek van een straat. Makkelijk merkpunt voor mensen die de weg moeten wijzen: ga bij de telefooncel naar rechts…..Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobieltje. Op straat zie je er druk gebruik van gemaakt worden.

Eigenlijk heeft het mobieltje de sigaret vervangen. Een aantal jaren geleden kon je nog overal roken, maar dat kan bijna nergens meer. Er zijn mensen die zelfs in hun eigen huis ge-outcast worden, als ze willen roken.

Ontwerpster Simone de Graef heeft het idee gelanceerd om de telefooncellen die toch niet meer als zodanig gebruikt worden, om te vormen tot rookruimtes. Makkelijk op stations, maar ook aan de rand van marktpleinen enzo. Je kunt je als roker even terugtrekken, je staat droog, en anderen hebben geen last van de rook, omdat je de deur achter je kunt sluiten.

Dat ze bij het ontwerp geen rekening heeft gehouden met een asbak is wel slordig, gezien de peuken op de grond….