– Hij is zo glad als een paling in een emmer snot
– Hij zit er voor Piet Snot bij
– Hij huilde snot en kwijl
– Hij heeft snot in de kop (is bijdehand)
– Hij rijdt een ander het snot voor de ogen

Snot kun je in verschillende kleuren aantreffen: waterig wit, dikker wit, lichtgeel, geel, donkergeel, lichtgroen, groen, donkergroen. Het schijnt dat een mens per dag 1 liter snot doorslikt. Het snot vervoert de bacteriën uit de neus naar de maag. Ik hoop dan maar, dat het de (waterig) witte variant betreft….

Wat ik nou niet snap: heb ik net mijn neus volkomen leeg getoeterd, een seconde later mag ik weer toeteren. Ik kan besluiten om het niet te doen, maar die doorzichtige gelei-achtige slierten die uit de neus omlaag glijden, da’s ook geen gezicht. Bovendien moet dat weer ergens opgevangen worden.

Een papieren zakdoekje in elk neusgat doet wonderen…..de verlichting in het hoofd die je voelt, als je even later de zakdoekjes uit je neusgaten haalt…heerlijk.