Zoon R heeft het project bij ABSA in Johannesburg, Zuid-Afrika, met vlag en wimpel afgesloten. Aanvankelijk wilde hij daar wel blijven, en ABSA wilde hem ook wel houden, maar dan zou ABSA hem van Barclays, het moederbedrijf, moeten uitkopen. Barclays had echter andere plannen met zoon R. Hij is weer terug in Londen. Nadat hij een aantal weken onderdak heeft gekregen bij een studievriendin uit de Cambridgetijd, heeft hij afgelopen week de sleutels gekregen van zijn eigen appartement. Nou ja, gehuurd appartement.

Dè gelegenheid voor partner om een zogeheten moeder – zoon weekend te plannen. Eens in de zoveel tijd wordt er zo’n weekendje georganiseerd.

Dit keer heeft mijn partner het boeken via Expedia uitgeprobeerd. Bij hen kreeg je de goedkoopste aanbiedingen, tenminste als je op London City Airport wilt landen. Landen op Stansted is een goedkoper alternatief, maar dan zit je weer met de treinkosten die je hebt om naar Londen te komen. Het nadeel van boeken via Expedia is, dat je je boardingpas niet online kunt krijgen. Je krijgt codes, en met die codes krijg je bij de incheckbalie je boardingpas. Of bij een incheckpaal.
Dat bleek nog niet mee te vallen: de verschillende balies stuurden je van het kastje naar de muur. Als je bij zo’n incheckpaal op de vraag: ‘hebt u een visum nodig naast uw paspoort om dit land binnen te komen?’ ‘Nee’ antwoordde, dan reageerde de computer met de mededeling dat je code ongeldig is. Uiteindelijk heeft partner de raad van zoon R opgevolgd: als zo’n paal nou vreemd doet, dan trap je er gewoon even tegen, dan gaat het wel weer. En inderdaad, op het beeldscherm was nu te lezen dat je daar en daar op moest toetsen om de boardingpas uit te printen.

Zoon R blijkt een gezellige wijk in Londen uitgekozen te hebben (in de buurt van Angel voor wie dat iets zegt). Terwijl hij nog even op het werk moest zijn, nam partner de gelegenheid te baat de omgeving in zich op te nemen, en om eventueel lekkere dingetjes te kopen…..

Tijdens mijn werk achter de computer, kreeg ik een SMS-je van haar: ‘Ik geloof dat ik verdwaald ben’ De plattegrond van Londen, die ik nog in haar rugzak gestopt heb, had ze in het appartement achter gelaten. Een paar warenhuizen bleken evenwel goede herkenningspunten….

Maandagavond komt ze weer terug.