Vorig jaar hield de eventuele komst van een Shopping Mall de gemoederen in Tilburg flink bezig. Ik heb er toen ook nog iets over geschreven. De Tilburgse bevolking mocht door te stemmen (toevallig gelijktijdig met de Europese verkiezingen) aangeven of ze de komst wel of niet zagen zitten. Dat werd uiteindelijk een Nee. Het project werd afgeblazen.

In Rotterdam is in november afgelopen jaar met de bouw van een Markthal begonnen. Bedoeld voor allerlei versunits. Markt, zoals een markt is, maar dan overdekt. Maar natuurlijk niet alleen dat: 228 appartementen maken deel uit van het ontwerp, er komt een ondergrondse garage, en er komen ondergronds nog wat andere winkels.
Ik zou niet in één van die appartementen willen wonen, maar ik ben wel gecharmeerd van het totale ontwerp:

Hier kun je meer informatie vinden.