De 500 meter Dames, schaatsen. Eeuwig zonde natuurlijk dat Annette Gerritsen in de eerste run ten val kwam. Ik zag haar wel brons halen, eerder nog dan Margot Boer, die toch netjes vierde werd.

De echte strijd ging tussen Jenny Wolf en Sang-Hwa Lee. Eigenlijk ging het erom wie het beste kon finishen met één schaats vooruit gestoken. Daar wordt door de sprinters tegenwoordig flink op getraind. Ere wie ere toekomt, Sang-Hwa Lee was in die discipline echt de betere. Zij zorgde op die manier over twee ritten voor een positieve scorecorrectie van zeshonderdste seconde….In de wereld van de sprint maakt dat veel verschil. Dat blijkt ook wel: Wolf was al aan het juichen, maar Lee pakte het goud.

Voor de volgende Winterspelen gaat Lee trainen op finishen met uitgestoken tong…

Even iets heel anders. De manier waarop kikkers braken is wel grappig: ze kotsen eerst hun maag naar buiten, dan persen ze de inhoud van de maag met hun voorpoten eruit, waarna ze hun maag weer inslikken…….