Als ik de organisatie moet geloven, heb ik vandaag een boom van de ondergang gered:
Organic Meltdown meent een alternatief gevonden te hebben tegen de voortdurende ontbossing. Ze hebben een stuk bos in Ecuador onder hun hoede. Dat proberen ze van de ondergang te behoeden via de ‘één reep voor één boom’ gedachte. In de wikkel van elke reep chocola (van hun merk) staat een unieke code. Nadat je je op de site als lid hebt aangemeld, kun je de unieke code effectueren, dwz dan heb je echt één boom gered.

Google Earth bevestigt dat nog even:

Meteen krijg je de laatste stand van zaken op je scherm:
Natuurlijk moet je dit allemaal met een korreltje zout nemen, maar ik vind het wel goed dat er een beetje nagedacht wordt over de consequenties van de houtkap. Je koopt een plak chocola die inderdaad iets duurder is, maar je bent geen tonnen geld kwijt omdat je in één of ander fictief bomen-red-bedrijf belegd hebt…